MİNİK ARI MERT

Slayt 1
MİNİK ARI MERT

7 Aralık 2011 Çarşamba

ANNELER İÇİN HASTANE ÇANTASI



Hamilelik sezonu açıldı, çevremde pek çok hamile arkadaşım var. Biz çocuğu nispeten büyüttüğümüz için bu safhalardan uzaklaşmış gibiyiz. Ama elimden geldiğince, hatırladığım kadarıyla sordukları soruları yanıtlamaya çalışıyorum. Bazı detayları tamamen unutmuşum: İkili test ne zaman yapılır, üçlü test gerekli mi, bilmem kaçıncı haftada ne oluyordu... Ama iki önemli konuda yazmak istiyorum: Bunlardan ilki hastane çantası, diğeri de ilk aylarda ihtiyaç duyulacak ürünler (bunlardan birkaçını Beğendiğimiz Ürünler sayfasında da yazmıştım).

Hastane çantası, daha doğrusu hastane bavulumu 28. hafta civarı hazırladım. Biraz geç hazırlamış olabilirim, bence öncesinde hazır etmekte fayda var. Çantamızda neler vardı?

Bebek için;

- 5 adet body 
eldiven
- Şapkalar
- 5 Adet tulum 
(önden çıt çıtlı olanları tavsiye ederim, acemi anneler için daha rahat oluyor)
- Bebek bezi -Prima Premium Care'i tavsiye ediyorum. Huggies çok sert, Prima active ise bebek hareket etmeye başlayınca kullanılmalı bence, çünkü premium care'den daha esnek yan bantları var. Yenidoğan için premium care'i tavsiye etmemin en önemli nedeni sıvı kakayı emmesi
- Alt temizleme mendili 
(Aslında ilk aylarda pamuk ve su ile temizlemekte fayda var. Hastanelerde de öyle yapıyorlar. Ama ne olur ne olmaz diye Unibaby Yenidoğan bulundurulmalı.)
- Havlu (2 adet)
- Havlunun içine sermek için tülbent 
(biz tülbenti aldık, havluya uygun ölçülerde anneannem dikti. Çok gerekli mi bilemiyorum, annemin "bebeğin hassas cildi havludan tahriş olmasın" tavsiyesi üzerine hazırladık. Bizlere de kullanmış kendisi)
- Omuz örtüleri 
(Bunu da tülbentlerden biz hazırladık. Ama mothercare'de havlu olanları satılıyor. Bebeği kucağına alanlar omuzlarına örtüyorlar ki hem bebekler mikrop kapmasın hem de omuzlar salyalanmasın)
- Mendiller 
(Bunlar da bizim üretimimiz oldu. Ama mothercare de var...)
- Biberon ve emzik 
(Meltem Halamız bize Avent'in Yenidoğan Seti'ni hediye almıştı. İçinden 4 adet biberon ve bir emzik çıktı. Ama ben yanıma biberon ve emzik almamıştım. Hemen sütüm gelecek, biberona da ihtiyaç olmayacaktı. İlk etapta süt müt gelmeyince de hastaneden bir biberon almak durumunda kaldık. Emzik de tamamen karşı olduğum birşeydi. Vermem diye tutturdum, başım göğe erdi! Şimdiki aklım olsa hemen emziği dayardım.)
- Pişik kremi 
(Tavsiye üzerine Mustela kullandım. Çok da memnun kaldım. Zaten Mert pek pişikli bir bebek olmadı. Ama sonra Desitin ile tanıştım. Kesinlikle en iyisi bu.) 
- 2 adet battaniye (Hastane üzerini örtmek ve çıkarken de sarmak için)
- Kalın dış mekan tulumu 
(Hastaneden çıkarken giydirmek için. Yazın anne olacaklara gerekmeyebilir. Benim gibi İstanbul'un en soğuk günlerinde doğum yapacaklara lazım)
- Ana kucağı
(Travel system bebek arabası aldıysanız önce ana kucaklı olarak kullanacak, sonra da puset haline getireceksiniz. Bize Gaye Halamızdan gelen Maxi Cosi'yi kullandık. Fakat sizler deneyerek kendinize uygun olanı bulun derim. Gereksiz yere en pahalı modelleri de seçmeyin, bizimki gibi puset sevmeyen bir bebekle karşılaşırsanız paracıklar boşa gitmesin)


Anne için;


- Önden düğmeli gecelik ve sabahlık 
(Anneanne modeli olmayanını nasıl bulursunuz bilemem, şansınız açık olsun! Ben Marks&Spencer'ı ziyaret edin derim)
- Kırmızılı bir taç 
(Bir annenin olmazsa olmazı. Bunu takmazsanız anne olduğunuzu kim nereden anlayacak)
- Göğüs pedleri 
(hemen sütlerin taşacağını sanmıyorum ama bir ihtimal olabilir. Bence en iyisi Lansinoh. Hem ince hem yumuşak)
- Pedler (Orkid, Kotex... Ne olursa artık.)
- Göğüs kremi
(Bunu sürmeye doğumdan 1-2 ay önce başlamalısınız aslında. 9. aya kadar badem yağı kullandım, hem çatlak hem göğüs için. Sonrasında Mustela'nın kremine geçtim. Emzirme süresince hiçbir sorun yaşamadım. Kesinlikle tavsiye ederim.)
- İç çamaşırı
- Emzirme sütyeni (Bunda da Marks&Spencer'ı tek geçiyorum)
- Terlik
- Çorap
- Makyaj malzemesi, fırça, parfüm, şampuan (hayata dönmek için)
- Eşiniz için birkaç parça (sonra gecenin bir yarısı hastaneye koşunca adamcağız kalakalıyor. Onu da düşünün)


Ve sakın almayın dediklerim: 
1- Kitap, mp3 player, dergi... Artık bunlar için hiç zamanınız olmayacak...
2- Yün, örgü herhangi birşey. Bebeklerin ağzına burnuna giriyor. 


İlk aylarda gerekenleri de bir sonraki postta paylaşacağım.



2 yorum:

  1. Merhaba,

    Güzel bir liste olmuş. Ben de bir liste hazırlamıştım:http://www.bebegimoldu.com/?p=498
    Belki okuyanlara yardımı olur.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Sizinki de çok güzel bir liste olmuş. Örneğin ben en önemli maddelerden olan fotoğraf makinesi ve cep telefonu şarjını unutmuş olduğumu fark ettim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...