MİNİK ARI MERT

Slayt 1
MİNİK ARI MERT

7 Temmuz 2014 Pazartesi

İLK YÜZME DERSLERİ




Mert'i ne zamandır yüzme kursuna göndermek istiyorduk. Bunun nedeni hem deniz kenarında  (iki çocukla Mert'i bir an gözden kaçırmak mümkün) hem arada çıktığımız tekne gezilerinde rahat etmek. Zaten havuzda küçük çocukların boğulma vakalarından sonra bu konuda ebeveynlerde bir ilgi var.

Bunun araştırmalarına aslında Mayıs ayında başlamıştım. Aklıma ilk gelenler ENKA, TSYD ve Darüşşafaka oldu. Hepsi de en küçük 2008 doğumluları alıyordu. Okulun haftada bir götürdüğü bir kurs vardı ama orada da ne derece bağımsız yüzme becerilerini geliştirdikleri şüpheliydi. Çünkü çocukları direkt kollukla yüzdürüyorlardı.

Bir arkadaşımızın oğlunu Aqua Tots'a yazdırdığını öğrendik. Aslında burayı duymuştum ama daha çok bebekler için bir yer olarak düşünmüştüm. Deneme dersine gittik. Bebeklerin yanında Mert kadar çocuklar da vardı. Bir kısmı bağımsız yüzmeye başlamışlardı. Hoşumuza gitti. Bayram tatilinden önce haftada 3 gün hızlandırılmış kurs olarak Mert'i başlattık. İlk iki ders harika geçti. Mert çok mutluydu. Hatta bir gece öncesinden heyecan doruk yapmıştı. İlk derste iki kişi bir öğretmenle çalıştılar. Daha çok köpükler kullanılıyordu. Suya batmaktan çekinen Mert havuza atladı ve kafasının suya girmesinden hiç rahatsız olmadı. İlk derste havuzdaki diğer insanları seyretmekten kendi öğretmenine bakmakta zorlandı. Ama bu durum da geçecek umarım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...